Η εταιρεία Μινέρβα, θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου PZ Cussons, ιδρύθηκε το 1904 και δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων, στην παραγωγή και εμπορία ελαίων, μαργαρινών, βουτύρου, τυριών και ξιδιού. Παράλληλα η εταιρεία αποτελεί πρεσβευτή της ελληνικής διατροφής στο εξωτερικό καθώς έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Στην Ελλάδα η Μινέρβα εδρεύει στη Μεταμόρφωση Αττικής, απασχολώντας πάνω από 200 εργαζομένους, με εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Επισκοπικό Ιωαννίνων, στην Ανδραβίδα Ηλείας, στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά.
Αναγνωρίζοντας ότι η υγεία και η ευεξία αποτελούν υπέρτατο αγαθό για όλους τους εργαζομένους, εφαρμόζει στην πράξη προγράμματα που την προάγουν. Παρέχει ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης ζωής και υγείας σε όλους τους εργαζομένους από την ημερομηνία πρόσληψής τους. Οι παροχές του προγράμματος έχουν στόχο την εξασφάλιση των εργαζομένων και των αγαπημένων τους προσώπων σε περίπτωση που τους συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός υγείας. Κύριοι άξονες του προγράμματος είναι: ασφάλεια ζωής, νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, ετήσιος προληπτικός έλεγχος (check up), οδοντιατρική φροντίδα ως και 3.000 ευρώ ετησίως και οφθαλμολογική φροντίδα. Επιπλέον μέσω του ιατροφαρμακευτικού προγράμματος η Μινέρβα χορηγεί σε όσους εργαζομένους ξεπεράσουν σε ασθένεια τις 30 ημέρες επίδομα ως και 750 ευρώ ανά μήνα και για 12 μήνες για να αντιμετωπίσουν τυχόν έξοδα. Πέραν του προγράμματος ζωής και υγείας, προσφέρει στους εργαζομένους, μέσω του «Προγράμματος Ευεξίας», δράσεις όπως είναι η διακοπή καπνίσματος, συμβουλές υγιεινής διατροφής, εκπτώσεις σε αλυσίδα γυμναστηρίων κ.ά. Αξιοσημείωτη ενέργεια επίσης αποτελεί το πρόγραμμα των «Ευέλικτων Παροχών» που δίνει στους εργαζομένους να επιλέξουν εκείνες που ανταποκρίνονται περισσότερο στις δικές τους ανάγκες.
Επιπροσθέτως, η εταιρεία παρέχει άτοκα δάνεια ως έκτακτη οικονομική υποστήριξη και βοήθεια στους εργαζομένους όταν τη χρειάζονται, 16 ημέρες επιπλέον άδεια μητρότητας πέραν της θεσπισμένης από τη νομοθεσία, αμοιβή τριών επιπλέον ημερών ασθενείας, δωροεπιταγές σε γεννήσεις, γάμους και εισαγωγή των παιδιών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, εφάπαξ επιδόματα μητρότητας ως και 1.000 ευρώ, όπως και αποζημίωση σε περίπτωση συνταξιοδότησης που μπορεί να φθάσει έως και το διπλάσιο. Παράλληλα χορηγεί δωρεάν στους εργαζομένους εταιρικά προϊόντα σημαντικής συνολικής αξίας, γλυκά/δώρα τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και παιχνίδια στα παιδιά των εργαζομένων.
Το συναδελφικό κλίμα ενδυναμώνεται μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε σημαντικό εταιρικό γεγονός. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η ετήσια εταιρική συνάντηση που συνδυάζεται πολλές φορές με εταιρική εκδρομή όπου οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για την πορεία της εταιρείας, τους στόχους της επόμενης χρονιάς, δίνονται βραβεία αναγνώρισης πολυετούς υπηρεσίας κ.λπ.
Προσανατολισμένοι σε στρατηγικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Μινέρβα και οι εργαζόμενοί της, εδώ και χρόνια, δεσμεύονται απέναντι στην κοινωνία να υποστηρίζουν ευαίσθητους κοινωνικά τομείς. Η εταιρεία προσέφερε πρόσφατα τα χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για 15 σχολεία με σοβαρό πρόβλημα, ενώ παράλληλα προμήθευσε 13 σχολεία με διαδραστικούς πίνακες. Πρόκειται για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια από τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κοζάνης, Αχαΐας, Ηλείας, Εβρου, Καστοριάς, Δωδεκανήσων, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας και Βοιωτίας. Η εταιρεία προσέφερε επίσης προϊόντα της στην Τράπεζα Τροφίμων, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών, στον Ερυθρό Σταυρό Λιβαδειάς, και στήριξε με δωρεά προϊόντων 350 οικογένειες απόρων του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Αστέγων Δήμου Αθηναίων.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΑΡΛΗΣ, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
Best Workplace στην ψυχή

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτή την τιμητική διάκριση που απέσπασε η εταιρεία μας ανήκοντας πλέον στις 10 εταιρείες που διακρίνονται για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Για όλους εμάς στη Μινέρβα η εταιρεία μας έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά που την έχουν κάνει να ξεχωρίζει, να ξεπερνά τον χρόνο και αποτελούν και το δικό μας slogan. Οπως λέμε λοιπόν, «Minerva is all about Brands and People!».
Μια φράση που πρεσβεύει τη φιλοσοφία 111 χρόνων ζωής και οφείλεται στο γεγονός πως πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιτυχία μας οφείλεται στις προτεραιότητές μας, δηλαδή στο να μεγαλώνουμε τα brands μας και παράλληλα τους ανθρώπους μας, οι οποίοι αποτελούν το δικό μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το να «μεγαλώνεις» και να έχεις τους ανθρώπους στο επίκεντρο έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τα δύσκολα πράξη. Εχοντας καταφέρει να συνδυάσουμε την εμπειρία και την πλούσια γνώση των παλαιοτέρων με την ενέργεια και το πάθος της νεότερης γενιάς, χτίζουμε με υλικό το ταλέντο την επόμενη μέρα.
Σε μια περίοδο που τα λειτουργικά κόστη είναι υψηλά στις προτεραιότητες των επιχειρήσεων εμείς δεν σταματήσαμε να επενδύουμε συνεχώς στους ανθρώπους μας. Διατηρήσαμε ακέραιο το επίπεδο αμοιβών των εργαζομένων μας, εμπλουτίσαμε το πακέτο παροχών τους και ενισχύσαμε σημαντικά τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος έχοντας ως πυξίδα τις αξίες μας και διατηρώντας τη συνοχή της ομάδας της Μινέρβα σαν μια μεγάλη οικογένεια.
Για εμάς αυτή η τιμητική διάκριση αποτελεί το επιστέγασμα όλων των ενεργειών που κάνουμε για τους ανθρώπους μας και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους μαζί και έναν έναν ξεχωριστά γιατί πέραν αυτής της διάκρισης γνωρίζω πως η Μινέρβα είναι για τον καθένα Best Workplace στην ψυχή».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ