Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο πρόκειται για ένα «θετικό βήμα προς την ολοκλήρωση της ευρωζώνης» αλλά και για ένα πολιτικό ρίσκο από την πλευρά του Βερολίνου. «Όμως η γερμανίδα καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι ο πολιτικός χρόνος δεν συμπίπτει με αυτό των αγορών καθώς οι τελευταίες δεν λογοδοτούν σε εκατομμύρια ανθρώπους προκειμένου να πάρουν αποφάσεις».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι έστω και έπειτα από αμφιταλαντεύσεις και παλινωδίες «οι ευρωπαίοι πολιτικοί προχώρησαν» αφήνοντας πίσω «τα σενάρια για τον ευρωπαϊκό Αρμαγεδδώνα που θα ακολουθούσε την grexit (έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ)».
Προοδευτικά προβάλλει λοιπόν ότι «η μόνη διευθέτηση που μπορεί να σώσει το ευρώ και κατ’επέκταση το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι η απορρόφηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του χρέους που δεν θέλουν να απορροφήσουν οι αγορές» όπως έχει κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας.
«Ωστόσο παραμένουν τρεις κίνδυνοι. Ο ένας προέρχεται από τις τράπεζες που δεν χρηματοδοτούν την οικονομία. Ο δεύτερος προέρχεται από την πιθανότητα αποτυχίας των προγραμμάτων λιτότητας σε Ισπανία και Ιταλία και ο τελευταίος από μια γενικευμένη πολιτική ανατροπή λόγω του φάσματος της φτώχειας και της δυστυχίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
Κλείνει ωστόσο με την αισιοδοξία ότι «μπορεί η Αγκελα Μέρκελ να προχωρά με τον ρυθμό της, ωστόσο προχωρά».