Τη στενή συνεργασία τους για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και την ενίσχυση του τουρισμού με ενέργειες για τη διευκόλυνση προσέλευσης περισσότερων τουριστών, συζήτησαν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνάντησή τους την Πέμπτη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Σ. Δήμας και Π. Γερουλάνος συζήτησαν επίσης θέματα για το έτος πολιτισμού και παρουσίας της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα το 2014, με μία σειρά εκδηλώσεων, «κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο για τα πολιτιστικά γεγονότα», αλλά «και για την προώθηση των εξαγωγών, την προσέλκυση τουριστών, την προσέλκυση επενδύσεων, την καλή παρουσία της χώρας μας στη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Δήμας. Παράλληλα υπογράμμισε το ζήτημα των θεωρήσεων «ώστε με τις μεγαλύτερες διευκολύνσεις και σύμφωνα με αυτά που έγιναν και πέρυσι που είχαν αρκετή επιτυχία, να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την προσέλκυση, προσέλευση περισσοτέρων τουριστών από συγκεκριμένες χώρες», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι στην αύξηση τουρισμού από τη Ρωσία την περσινή χρονιά «συνέβαλαν και τα δύο υπουργεία πάρα πολύ αποτελεσματικά. Αυτού του είδους τη συνεργασία θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να τη διευρύνουμε σε νέες αγορές οι οποίες αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα, όπως είναι η Κίνα, η Ινδία, η γειτονική Τουρκία, από την οποία θέλουμε να προσελκύσουμε πολλούς ακόμα τουρίστες». Αναφερόμενος στην εικόνα της χώρας τόνισε επίσης ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά αυτή την περίοδο που κλείνονται τα πακέτα τα τουριστικά αυτό που θα εκπέμπει η χώρα μας να είναι θετικό, ειρηνικό, να αισθάνεται ο τουρίστας ότι και θα έχει ασφάλεια στη χώρα μας αλλά και ότι όταν θα έρθει θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο με τον οποίον του αξίζει».