Άλλωστε όλα όσα χρειάζονται να γίνουν επί του παρόντος για να επιλυθεί η κρίση της ευρωζώνης δεν απαιτούν νέα συνθήκη, σημείωσε ο Κάμερον. Αυτό που απαιτείται από τους ηγέτες της ευρωζώνης είναι να καταστήσουν σαφές ότι διαθέτουν επαρκή δύναμη πυρός για την προστασία του νομίσματος αλλά και ότι υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός εντός της νομισματικής ένωσης. «Κανένα από αυτά τα δύο στοιχεία δεν προϋποθέτουν αλλαγή της συνθήκης» δήλωσε ο βρετανός ηγέτης προτού επιβιβαστεί στο τρένο υψηλής ταχύτητας για να επιστρέψει στο Λονδίνο. Μετά τη συνομιλία του με τον γάλλο ηγέτη (η οποία δεν κράτησε περισσότερο από μία ώρα) ο Κάμερον δήλωσε ότι «σε περίπτωση που αποφασιστεί αλλαγή στις συνθήκες καθιστώ σαφές ότι θα επιδιώξουμε να προστατεύσουμε περισσότερο τα βρετανικά συμφέροντα».
Το κλίμα που επικράτησε πίσω από τις κλειστές πόρτες του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων στη γαλλική πρωτεύουσα (ασφαλώς) δεν έγινε γνωστό. Ο Κάμερον όμως, ο οποίος έγινε αποδέκτης όχι και τόσο ευγενικών αισθημάτων από τον Σαρκοζί κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής (ο γάλλος πρόεδρος είπε εν ολίγοις στον βρετανό πρωθυπουργό να «σκάσει») φρόντισε να δηλώσει δημοσίως έστω και ευγενικά τα παράπονά του για την ελλιπή διαχείριση της κρίσης του ευρώ. Ο ίδιος χρησιμοποίησε την αμφίσημη έκφραση «chilling effect» για να σημειώσει ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης «έχουν παγώσει» τη βρετανική οικονομία καλώντας τους ηγέτες της ευρωζώνης να βιαστούν να βρουν λύση.
Ο Ρομπάι δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη «αναζητά κάτι που να μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα» προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο ευρώ. Οι επισημάνσεις του έγιναν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος έχει εκφραστεί στο παρελθόν υπέρ μιας πιο αποφασιστικής παρέμβασης της ΕΚΤ για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών αποφεύγοντας ωστόσο τις δυσάρεστες (για τη Μέρκελ) αναφορές στο ευρωομόλογο.