Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης με ένα μικρό, ξύλινο θέατρο, και τα δύο ήπιας κατασκευής, πρόκειται να δημιουργηθούν στην περιοχή των λιμνών Ζερέλια στον Αλμυρό της Μαγνησίας προκειμένου να γίνει δυνατή η ανάδειξη και προστασία της περιοχής αυτής, που είναι τοπίο φυσικού κάλλους αλλά περιλαμβάνει και πλήθος αρχαιοτήτων. Για το λόγο αυτό άλλωστε το πρόγραμμα ανάδειξης του δήμου Αλμυρού συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από όπου και έλαβε έγκριση.
Στα ανατολικά των λιμνών βρίσκεται ο κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος Μαγούλα Ζερέλια με τον προϊστορικό οικισμό, που κατοικήθηκε σε όλη τη διάρκεια της Μέσης Νεολιθικής και της Εποχής του Χαλκού (6η έως 4η χιλιετία π. Χ.) ενώ υπάρχουν εγκαταστάσεις και της Νεότερης Νεολιθικής, καθώς και της Ελληνιστικής εποχής στην κοντινή θέση Καρατζάνταλι.
Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον εξάλλου, που παρουσιάζουν οι δύο ολοστρόγγυλες λίμνες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε πριν από λίγα χρόνια είναι «δημιούργημα» μετεωριτών! Πρόκειται δηλαδή για τους κρατήρες, που άνοιξαν οι μετεωρίτες που έπεσαν στην περιοχή πριν από 10.000 χρόνια περίπου. Ενα φαινόμενο, μοναδικό φυσικά στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στον κόσμο, αφού στην Ευρώπη απαντώνται περί τις 40 παρόμοιες θέσεις και σε όλη τη γη, 178. Επιπλέον στην ίδια περιοχή βρίσκεται το μοναδικό στα Βαλκάνια αυτοφυές δάσος δρυών _ «Κουρί», όπως ονομάζεται _ εξ ου και έχει χαρακτηριστεί Περιοχή Βιογενετικού Αποθέματος, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, καθώς επίσης και πέντε σημαντικοί οικότοποι που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το πρόγραμμα αξιοποίησης αφορά την περιοχή των λιμνών, περί τα 500 στρέμματα, όπου θα διαμορφωθούν χώρος εισόδου, παρατηρητήριο πουλιών, θέσεις για την θέαση του τοπίου, μονοπάτια για εκπαιδευτικές διαδρομές, πινακίδες σήμανσης, πάγκοι, καθιστικά κλπ. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα είναι διώροφο με υπόγειο το οποίο παραχωρείται στην ΙΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων για χρήση των αρχαιολογικών ανασκαφών της περιοχής ενώ θα υπάρχει και το θέατρο για προβολές και εκθέσεις.