Βεβαίως αυτή η κήρυξη δεν σημαίνει, ότι το παλαιό κτίριο θα κατεδαφιστεί αυτομάτως, είναι όμως ένα βήμα για να αποκαθαρθεί κάποτε η Ακρόπολη από τα νεώτερα στοιχεία και να επανέλθει η ηρεμία του τοπίου προσεγγίζοντας κάπως την εικόνα, που είχε στην αρχαιότητα.
Επιπλέον οι ανασκαφές, που θα γίνουν στο σημείο μετά την απελευθέρωσή του από το κτίσμα μπορεί να αποκαλύψουν σημαντικές, άγνωστες αρχαιότητες. Εκείνο που πρέπει να γίνει ωστόσο άμεσα, όπως επισήμανε η γενική γραμματέας Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη είναι η απομάκρυνση όλων των νεώτερων κτισμάτων γύρω από το μουσείο και εφ΄ όσον χρειαστεί, να γίνουν ανασκαφές στα δάπεδα, ώστε εντοπισθεί ό,τι έχει διατηρηθεί εν υπογείω.
Από την άλλη ωστόσο η διατήρηση του κτιρίου μπορεί να ανοίξει την όρεξη διαφόρων, όπως έγινε προ ετών, για την εγκατάσταση αναψυκτηρίου πάνω στην Ακρόπολη. Αναφερόμαστε στην υπόθεση του «τραπεζάκια έξω», που είχε προκαλέσει αίσθηση και στο εξωτερικό, ώσπου να αποφευχθεί ευτυχώς, ύστερα από την σθεναρή αντίσταση των επιστημόνων. Αντίθετη με ένα τέτοιο σκεπτικό ήταν και στην συνεδρίαση των συμβουλίων η κυρία Μενδώνη, δηλώνοντας ότι το παλαιό μουσείο επ΄ ουδενί πρέπει να χρησιμεύσει ως αναψυκτήριο ή οποιονδήποτε άλλο χώρο εξυπηρέτησης του κοινού, δεδομένου ότι έγινε συζήτηση και για …τουαλέτες.
Μεγάλη πιθανότητα όμως να βρεθούν εξαιρετικά αρχαία, όπως οι Κόρες που είχε φέρει στο φως σκάβοντας σε γειτονική περιοχή ο Παναγής Καββαδίας τον 19ο αιώνα, δεν φαίνεται να υπάρχει. Αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς, τι μπορεί να κρύβει ένα τέτοιο χώμα, όπως αυτό της Ακρόπολης.