Ένα graphic novel με τον δικαστή Ντρεντ , ένα βιβλίο με ήρωα τον Τζέημς Μποντ και μια κλασική ιστορία της τέχνης του Έρνστ Γκόμπριχ είναι ανάμεσα στα βιβλία που θα μοιραστούν για άλλη μια χρονιά στο πλαίσιο της εκδήλωσης World Book Night που θα διεξαχθεί και φέτος στις 23 Απριλίου 2013 στην Αγγλία και τις ΗΠΑ. Το σχέδιο για φέτος προβλέπει να μοιραστούν 500.000 βιβλία από 20 επιλεγμένους παλιούς και νέους τίτλους που θα εκδοθούν ειδικά γι αυτό το σκοπό. Χορηγοί στην εκδήλωση είναι το BBC όσο και το περιοδικό Time. Τα 400.000 βιβλία θα μοιραστούν από εθελοντές ιδιώτες και τα υπόλοιπα εκατό από θεσμικούς οργανισμούς και χορηγούς.
Φέτος έγιναν μικρές αλλαγές στην όλη εκδήλωση αφού τα επιλεγμένα βιβλία που θα μοιραστούν σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να αγοράσουν βιβλία ή σε άλλους που δεν είχαν ποτέ τη διάθεση να διαβάσουν ένα βιβλίο είναι 20, από 25 που ήταν πέρυσι. Σχετικά με την ανάλογη εκδήλωση που έγινε πέρυσι στην Γερμανία, δεν υπάρχουν πληροφορίες και οι οργανωτές δηλώνουν ότι υπάρχει ασάφεια ως προς την πραγματοποίησής της. Αντίθετα στις ΗΠΑ θα διεξαχθεί κανονικά για δεύτερη χρονιά και θα μοιραστούν κι εκεί άλλα 500.000 βιβλία. Στο τέλος κάθε βιβλίου θα υπάρχει ένα ποίημα με σκοπό ο αναγνώστης να αναζητήσει, εφόσον του αρέσει, όλη την ποιητική συλλογή και να γνωρίσει τον ποίηση.
Ανάμεσα στα είκοσι βιβλία που επιλέγηκαν να μοιραστούν στο πλαίσιο της WBN είναι τα κλασικά όπως το «Νησί των Θησαυρών» του Ρ.Λ. Στίβενσον, το « Μια μικρή ιστορία του κόσμου» του Ε. Γκόμπριχ, μεγάλες επιτυχίες όπως «Το νησί» της Β. Χίσλοπ και το «Καζίνο Ρουαγιάλ» του Ίαν Φλέμινγκ, το φιλαναγνωστικό «Διαβάζοντας στη Χάνα» του Μπέρνχαρντ Σλινκ, η μεγάλη επιτυχία και από τον κινηματογράφο «Το κορίτσι με το σκουλαρίκι» της Τρέισι Σεβαλιέ, το κόμικ του Τζον Βάγκνερ με ήρωα τον «Δικαστή Ντρεντ», η «Μυστική γραφή» του Σεμπάστιαν Μπάρυ αλλά και αγνώστων σε μας όπως της Άντι Μακνάμπ «Χθες το βράδυ ένας άλλος στρατιώτης», η ιστορία μιας ομάδας στρατιωτών στον πόλεμο του Αφγανιστάν κ.ά. Ο αντίστοιχος κατάλογος στις ΗΠΑ περιλαμβάνει μυθιστορήματα « Η ιστορία της πορφυρής δούλης» της Μάργκαρετ Άτγουντ, το «Bossypants» της γνωστής παραγωγού και ηθοποιού Τίνα Φέι, το «Η Αντωνία μου» της Γουίλα Κάθερ κ.ά