Τάφο που χρονολογείται στην Ελληνορωμαϊκή εποχή, είναι σκαμμένος σε βράχο και διαθέτει αυλή με κίονες στο μέσον της έφεραν στο φως αιγύπτιοι αρχαιολόγοι στην Αλεξάνδρεια σε ένα τμήμα του παλαιού, ανατολικού νεκροταφείου της πόλης.
Πρόκειται για τον σημαντικότερο από τους τέσσερις συνολικά τάφους που ανακαλύφθηκαν κατά τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής για αρχαιολογικά ευρήματα, προτού παραχωρηθεί για δόμηση.
Αγγεία, αρωματοδοχεία και λυχνάρια βρέθηκαν στους τάφους, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής Αρχαιοτήτων της Αλεξάνδρειας Μοχάμεντ Μοστάφα, ενώ ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραήμ στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα πήλινο αγγείο του 2ου π.Χ. αιώνα με διακόσμηση.
Ιχνη ζωγραφικής με κόκκινο χρώμα διατηρούνται εξάλλου στους τοίχους του τάφου με την αυλή. Στον ίδιο βρέθηκε και ταφικό αγγείο με καμμένα ανθρώπινα οστά, όπως και μία επιτύμβια πλάκα με το όνομα του θανόντος.
Ο δεύτερος τάφος έχει οκτώ, λαξευμένα στον βράχο σκαλοπάτια και βρίσκεται κάτω από ένα σύγχρονο κτίριο ενώ στον τρίτο και τον τέταρτο, που ανακαλύφθηκαν σε βαθύτερο επίπεδο, υπήρχε μεγάλος αριθμός από πήλινα λυχνάρια και αγγεία διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.
Ανάμεσα σε αυτές τις ταφές εξάλλου βρέθηκε και μίας γυναίκας με τον γιο της, χρονολογούμενη στην ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο.
Αγνωστο πάντως είναι αν μετά από αυτή την ανακάλυψη η περιοχή θα κηρυχθεί αρχαιολογική ή θα προχωρήσει η ανέγερση κτιρίων.