Επιλεγμένες αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο θα φιλοξενήσουν, από τις 16 Φεβρουαρίου, την εικονική ξενάγηση μέσω οθόνης υψηλής ευκρίνειας (HD) στην πολυσυζητημένη έκθεση «Λεονάρντο ντα Βίντσι: Ζωγράφος στην Αυλή του Μιλάνου» την οποία διοργάνωσε, με τεράστια επιτυχία, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.
Με τον τρόπο αυτό, εκατομμύρια θεατές αναμένεται ν΄απολαύσουν την πιο ολοκληρωμένη, σύμφωνα με την άποψη πολλών, έκθεση του καλλιτέχνη ο οποίος ενσάρκωσε το αναγεννησιακό ιδεώδες του homo universalis.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν τον Νοέμβριο του 2011 και το ενδιαφέρον του κοινού υπήρξε τόσο μεγάλο, ώστε η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου αναγκάστηκε να απειλήσει με προσφυγή στην δικαιοσύνη όσους αισχροκερδούσαν διαθέτοντας εισιτήρια στο Διαδίκτυο σε εξωφρενικές τιμές. Η εικονική ξενάγηση μαγνητοσκοπήθηκε την παραμονή των εγκαινίων.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα πολιτιστικού οργανισμού ο οποίος εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του κινημαγράφου προκειμένου να διευρύνει το κοινό του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης η οποία το 2006 εγκαινίασε το πολυβραβευμένο, σήμερα, πρόγραμμα «The Met Live in HD» (το οποίο, από εφέτος, μεταδίδεται και στην Ελλάδα σε επιλεγμένους, πάντα, πολιτιστικούς χώρους χάρη στην υποστήριξη του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ) αναμεταδίδοντας παραστάσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο. Το παράδειγμά της έχουν ακολουθήσει, έκτοτε, η Φιλαρμονική του Λος Αντζελες, το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου κ. α