Πρόκειται για μια μάλλον άγνωστη περιοδική έκδοση, με ειδήσεις από τον Νομό Αρκαδίας και κυρίως την Τρίπολη και την ίδια την Τεγέα, που άρχισε να εκδίδεται το 1892 ως το 1901 από τον Νικόλαο Κ. Ναύλερη. Στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο φυλάσσονται τεύχη του 1897 (Μάρτιος – Οκτώβριος), 1898 (Μάιος – Οκτώβριος), 1899 (Φεβρουάριος και Ιούλιος) και 1901 (Σεπτέμβριος).
Το περιοδικό διατηρούσε γραφεία στην Αθήνα, όπου και εκδιδόταν, στην Τρίπολη και στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σχετικά με τους στόχους της «Τεγέας», διαβάζουμε, σε φύλλο του 1899, ότι «… η εφημερίς ημών θέλει μεριμνήσει περί της εισαγωγής της αγγλικής γλώσσης εν Τεγέα […] όπως δοθή αφορμή να μιμηθή ο λαός μας τα ηθικά αγγλοσαξωνικά ήθη και έθιμα και απολακτίση τον εκ Γαλλίας ψευδοπολιτισμόν όστις μας εξενεύρισεν. Η ύλη του φύλλου μας θα ικανοποιή όλους τους ευλόγους πόθους της κοινωνίας ην πρόκειται να εξυπηρετήση». Επίσης, ότι «… σύνθημα ημών είναι η σωτηρία και η ευημερία του τόπου».
Η «Τεγέα» εκδιδόταν δύο φορές την εβδομάδα και τα φύλλα της (ως το 1898) αποτελούνταν από τέσσερις σελίδες. Η ύλη της αποτελείται κυρίως από ειδήσεις για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Αρκαδία. Ο διευθυντής και οι συγγραφείς των άρθρων δεν περιορίζονται συνήθως στην περιγραφή τής τότε πραγματικότητας, αλλά παίρνουν θέση ως προς τα διαδραματιζόμενα, προτείνουν λύσεις σε προβλήματα και αφήνουν να φανεί η αγωνία και το έντονο ενδιαφέρον τους για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου καταγωγής τους.
Δημοσιεύονται επίσης και άρθρα με ιστορικό περιεχόμενο (όπως η αναδημοσίευση των πρακτικών από τη δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα), βιογραφίες ή αναφορές σε σημαντικά πρόσωπα της επικαιρότητας (όπως αυτές του αρκάδα στρατιωτικού Παναγιώτη Καράμπελα και του στρατιωτικού και πολιτικού Κωνσταντίνου Σμολένσκη), τα κοινωνικά νέα κτλ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι οικονομικές ειδήσεις («Το εμπόριον της Ελλάδος μετά των ξένων επικρατειών κατά το 1895», προϋπολογισμοί διαφόρων δήμων της Αρκαδίας, όπως αυτοί των Δήμων Τριπόλεως και Νυμφασίας, καθώς και το «Δελτίον αγοράς» με τις τρέχουσες τιμές τροφίμων και άλλων προϊόντων στην αγορά της Τρίπολης κτλ.).
Οι στήλες αυτές είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για τον σύγχρονο ιστορικό, ειδικά αν σκεφτούμε ότι αναφέρονται στο 1897, το έτος του ταπεινωτικού για την Ελλάδα πολέμου με την Τουρκία. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και κάποιες στατιστικές, όπως αυτή με τους προς στράτευση κληρωτούς του παραπάνω έτους για τον Νομό Αρκαδίας και ένας υπολογισμός του πληθυσμού της Τουρκίας, που αναφέρει ότι μέσα στα όρια της οθωμανικής επικράτειας ζούσαν, στα τέλη του 19ου αιώνα, 5.800.000 Ελληνες.