Δωρεάν εμβολιασμούς, παιδιατρική και οδοντιατρική φροντίδα θα προσφέρει, το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου 2015, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στο Χαλάνδρι, με την υποστήριξη της Vodafone. Στη διάρκεια της δράσης, θα εξατασθούν παιδιά της περιοχής που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον γιατρό, είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας, είτε επειδή είναι ανασφάλιστα.
Η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα της οργάνωσης θα βρίσκεται το Σάββατο στο Παλαιό Δημαρχείο, οδός Γρηγορίου Γυφτοπούλου 2 και την Κυριακή στο Κλειστό Γήπεδο «Μάρκος Παπαδάκης», ώρες 09.00-14.00. Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:
∙παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
∙φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
∙προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
∙εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά
Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν από το 2003, με την υποστήριξη της Vodafone, τις επιστημονικές υπηρεσίες τους σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.
Έως σήμερα, περισσότερα από 58.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.