«Πήγα στην Κύπρο, μαζί με τον 29χρονο συνεργό μου, με την εντύπωση ότι θα φροντίζαμε για την μεταφορά κοκαΐνης. Είμασταν φίλοι δέκα χρόνια από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι εγώ στην Κύπρο είχα αναλάβει τον ρόλο του οδηγού. Εκείνο το βραδυ που έγινε η δολοφονία των πέντε ατόμων στην Αγία Νάπα, ο 29χρονος που είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, με είχε αφήσει στο αυτοκίνητο, προκειμένου -όπως μου είπε- να συναντήσει κάποιον που θα συμμετείχε στην παράδοση της κοκαΐνης. Δεν άκουσα πυροβολισμούς. Ομως τον είδα λίγη ώρα μετά να γυρνάει τρέχοντας, αναστατωμένος. Μου μίλησε για μεγάλο λάθος που έγινε. Την επόμενη ημέρα είδα στις εφημερίδες και στην τηλεόραση για την δολοφονία».

Σε αυτή την αναφορά προχωρά ο 41χρονος Ελληνας αντιεξουσιαστής που έχει συλληφθεί – το πρωί του Σαββάτου στην οδό Κρήνης στη Ν. Ιωνία – με τον 29χρονο συγκατηγορούμενό του για το μυστηριώδες πενταπλό φονικό της Κύπρου με θύματα τους φρουρούς ενός Κύπριου επιχειρηματία που σχετιζόταν με ηλεκτρονικό τζόγο.

Ερευνούν διασύνδεση με τη «Σέχτα Επαναστατών»
Οι ισχυρισμοί αυτοί του 41χρονου φωτίζουν ένα «τμήμα» της εν ψυχρώ δολοφονίας των τριών κυπριών και δύο Ρουμάνων σωματοφυλάκων, τα ξημερώματα του Σαββάτου 23 Ιουνίου, στο κέντρο της Αγίας Νάπα στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές φαίνεται να έχουν εντοπίσει κύπριο επιχειρηματία από την Αμμόχωστο, που θεωρείται πιθανόν να ήταν ο «εντολέας» για την εν ψυχρώ δολοφονία, ενώ αναζητούν τα χρήματα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ που φέρεται να δόθηκαν στους πληρωμένους δολοφόνους για να διεκπεραιώσουν το «συμβόλαιο θανάτου».

Οι αξιωματικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λόγω του «μικρού κλειστού ποινικού χώρου στην Κύπρο, τον οποίο γνωρίζει η αστυνομία του νησιού, αναζητήθηκαν πληρωμένοι δολοφόνοι από την Ελλάδα. Το ίδιο έχει συμβεί κι άλλες δύο φορές στο παρελθόν».
Ωστόσο η υπόθεση αποκτά μια ιδιαίτερα σημαντική διάσταση στην Ελλάδα αφού πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διερευνά ιδιαίτερα σοβαρά το ενδεχόμενο η εν ψυχρώ δολοφονία των πέντε σωματοφυλάκων στην Κύπρο να έχει σχέση με τις αιματηρές επιθέσεις της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Κι αυτό γιατί οι διασυνδέσεις ενός εκ των υπόπτων, ο τρόπος δράσης αλλά και το όπλο (με δεκάδες σφαίρες των 9μμ) που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία της Κύπρου, έχει σημαντικές ομοιότητες με τις ενέργειες ενός από τους αγνώστους που «γάζωσαν»τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα και τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, το καλοκαίρι του 2009 και του 2010.

Η επίθεση, ο επιχειρηματίας και ένας εμπρησμός
Τα πέντε θύματα, στην Κύπρο, ηλικίας 25 έως 38 ετών, λίγο πριν την εγκληματική επίθεση βρίσκονταν σε τοπική μπυραρία. Στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧ. Ενώ βρισκόντουσαν στον οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα τους πλησίασε ένας άγνωστος που τους έριξε 14 σφαίρες με όπλο των 9 μμ.

Ο μόνος που κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο ήταν ο 35χρονος οδηγός του οχήματος, ο οποίος ήταν τραυματισμένος. Ο δράστης τον πυροβόλησε ξανά και πριν φύγει του έριξε ακόμα μία σφαίρα στο κεφάλι ως χαριστική βολή.

Οι τέσσερις εξέπνευσαν επί τόπου ενώ ο πέμπτος άφησε την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια από τα θύματα οπλοφορούσαν αλλά αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής και της Κυπριακής Αστυνομίας εκτιμούν ότι δολοφόνος των πέντε ήταν ο 29χρονος που έδρασε με πρωτοφανή ψυχραιμία και δεινότητα και ο οποίος είχε πιθανόν την εντύπωση ότι ανάμεσα στα θύματά του ίσως ήταν και ο επιχειρηματίας-στόχος της δολοφονικής ενέργειας.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος επιχειρηματίας είχε συνδέσει την δολοφονία των σωματοφυλάκων του με την επαγγελματική δραστηριότητά του ενώ μνημόνευσε ότι λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης ένα γραφείο στοιχημάτων του στην Λευκωσία.

Ομως εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι μόλις δύο ημέρες μετά την στυγερή δολοφονία στην Αγία Νάπα, ο ίδιος Κύπριος επιχειρηματίας συνελήφθη από τις τοπικές αστυνομικές αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια σε νυκτερινό κέντρο!

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασαν αμέσως την υπόθεση μέσω των καταγραφών από τις κάμερες σε καταστήματα στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν ενοικιάσει το ΙΧ που χρησιμοποίησαν στην επίθεση με το όνομά τους, ενώ στοιχεία της ταυτότητάς τους είχαν δώσει και στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει αλλά και στη έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων από Ελλάδα. Το «προφίλ» των δύο συλληφθέντων αποτελεί οδηγό της ΕΛΑΣ για τις περαιτέρω έρευνες τους.

Το προφίλ των συλληφθέντων
Ο 41χρονος που διέμενε με συγγενείς του στη Ν. Ιωνία είχε κατηγορηθεί τρεις φορές στο παρελθόν για διακίνηση κοκαΐνης. Στις δύο πρώτες δεν είχε συγκατηγορούμενο και οι υποθέσεις για τις οποίες είχε βρεθεί κατηγορούμενος θεωρούντο «μικρού βεληνεκούς».

Ωστόσο, στις 17 Ιουλίου, είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα 12 άτομα για την μεταφορά 83,7 κιλών κοκαΐνης από τη Βενεζουέλα, με το ιστιοπλοικό σκάφος «Dodo» που κατέπλευσε στα Σύβοτα της Λευκάδας. Αρχηγός του κυκλώματος φερόταν 28χρονος πολιτικός μηχανικός. Τότε, στη διάρκεια αυτών των ερευνών, η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακαλύψει δεκάδες όπλα -ανάμεσά τους και Glock- που χρησιμοποιούσε το ίδιο κύκλωμα. Μέλη της ίδιας σπείρας -όχι όμως ο 41χρονος- είχαν συνδεθεί και με την υπόθεση μεταφοράς εξαρτημάτων υποπολυβόλων μέσω του αεροδρομίου «Ελευθεριος Βενιζελος» -που είχε αποκαλυφθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο 41χρονος κατηγορούμενος για το «φονικό της Νάπα», είχε μείνει στις φυλακές Κορυδαλλού, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης για ένα περίπου χρόνο και απηλλάγη στην δίκη, για τα ναρκωτικά της Λευκάδας, που έγινε σε πρώτο βαθμό. Είχε συνεχείς επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και δήλωνε ότι κατά καιρούς εργαζόταν ως κηπουρός, σερβιτόρος, υπάλληλος σούπερ μάρκετ. Σε πρόσφατη δίκη του είχε υποστηρίξει ότι παρακολουθούσε μαθήματα ανοικτού πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι «δεν ήξερα για κανένα συμβόλαιο θανάτου στην Κύπρο. Εγώ νόμιζα ότι πρόκειται για ναρκωτικά. Μάλιστα είχα πάει στην Κύπρο για δέκα ημέρες, πριν τις εκλογές στην Ελλάδα».
Από την άλλη πλευρά ο 29χρονος είχε ενεργή δραστηριότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα σε ηλεκτρονική του ανάρτηση, τον Μάιο του 2010, κατήγγειλε ότι «αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν και τον έριξαν από τη μηχανή του». Ο ίδιος, στην ανάρτηση εξηγούσε την επίθεση εναντίον του: «επειδή ανήκω στον αναρχικό χώρο και συμμετέχω σε όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες».

Τα τελευταία χρόνια και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν διαπιστώσει ότι είχε συναντήσεις με άτομα που είχαν κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Ομως, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του. Ακόμη είχαν υπάρξει ενδείξεις συμμετοχής του σε, καταδρομικού τύπου, επιθέσεις αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Φαίνεται να διατηρούσε πολυετή φιλία με τον 41χρονο συγκατηγορούμενό του για την υπόθεση της Αγίας Νάπα. Πάντως, μέσω του δικηγόρου του, αρνείται κάθε συμμετοχή στην υπόθεση της Κύπρου, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν και γιατί ήταν στο νησί.